22 maart 2018

Verkiezingsuitslag 2018

Het was even slikken gisterenavond. Van vijf naar drie gemeenteraadszetels… Net als jullie ben ik erg teleurgesteld in de uitslag. We wisten dat verlies tot de mogelijkheden behoorde maar het doet daardoor niet minder zeer. Zeker omdat veel van jullie de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben.

We mogen enorm trots zijn op onze goede campagne. Ik wil iedereen die daaraan heeft bijgedragen ontzettend bedanken. De regen, de ijzige kou, de peilingen; het leek geen invloed te hebben op het humeur van al die leden die meehielpen en daar heb ik veel bewondering voor. Als we met dezelfde energie en hetzelfde enthousiasme de wijken in blijven gaan de komende tijd, weet ik zeker dat we het vertrouwen van de Utrechters terugwinnen.

Er breekt nu weer een spannende periode aan. De collegeonderhandelingen beginnen en we gaan met drie fractieleden de gemeenteraad in om een luid en herkenbaar links geluid laten horen. Niet alleen in de raad maar ook daarbuiten. Omdat we geloven dat onze mooie stad voor iedereen mooi kan en moet zijn. Samen met jullie gaan we ervoor zorgen dat Utrechters weer weten wat ze aan de Partij van de Arbeid hebben.

Rick van der Zweth
Lijsttrekker