4 oktober 2017

Verloedering Vasco da Gamalaan aanpakken

Rondom het woon- en  winkelgebied Vasco da Gamalaan ervaren bewoners, ondernemers en bezoekers al enige jaren overlast van rondhangende jeugd, verloedering, zwerfafval en verkeersproblematiek.

Samen met de ondernemers, bewoners en bezoekers ziet de PvdA geen zichtbare en concrete verbeteringen. Ook zijn geen plannen bekend, waaruit blijkt dat het winkelgebied Vasco da Gamalaan aantrekkelijker en veiliger zal worden gemaakt.

Naar aanleiding van bovenstaande heeft de PvdA de volgende vragen aan het college gesteld:

1. Deelt het college de mening van de PvdA dat winkel- en woongebied Vasco Da Gamalaan al jaren kampt met een negatief imago mbt overlast, (gevoelens van) onveiligheid, parkeerproblemen en verloedering en dat dit één van de oorzaken lijkt te zijn van frustraties bij ondernemers en de eenzijdigheid in het ondernemersklimaat?

2. Op welke wijze wordt gewerkt aan een (fysiek-sociaal) aantrekkelijk woon- en vestigingsklimaat om verloedering, (gevoelens van) onveiligheid en leegstand te voorkomen?

3. Is het college bereid om in samenwerking met ondernemers en bewoners met een fysiek-sociale aanpak te komen, met als doel het creëren van aantrekkelijk en gevarieerd ondernemerschap, (veilig) wonen, winkelen, werken en verblijven? Zo ja, binnen welke termijn kunnen wij een plan van aanpak verwachten? Zo nee, waarom niet?