Begroting 2024: Risico nemen en blijven investeren

Door Rick van der Zweth op 14 september 2023

De begroting voor 2024 is zojuist gepresenteerd.

Het is een financieel lastige tijd, met name door bezuinigingen van de Rijksoverheid. Het doet de PvdA goed dat het college het lef heeft om financieel risico te nemen om de klappen bij de kwetsbaarste Utrechters te beperken. Dat blijft voor ons van de hoogste prioriteit. 

De komende periode wordt de begroting behandeld in de Utrechtse gemeenteraad. Voor ons zullen deze debatten maar over één ding gaan: dat we ongelijk blijven investeren voor gelijke kansen. We moeten blijven bouwen zodat Utrechtse studenten, Utrechters met een laag inkomen en kwetsbare inwoners die uit de maatschappelijke opvang aan een huis komen. We moeten blijven zorgen dat de transitie naar een duurzame stad voor iedereen op een eerlijke en betaalbare manier verloopt. En we moeten blijven zorgen voor bestaanszekerheid voor de Utrechters met de laagste inkomens. 

Bekijk hier de begroting.

 

Rick van der Zweth

Rick van der Zweth

Wat mij motiveert: Utrecht is een prachtige stad, maar we staan voor grote uitdagingen. De woningmarkt is totaal overspannen, veel van onze stadsgenoten hebben moeite om de rekening te kunnen betalen en de pandemie en energiecrisis heeft veel Utrechters op een nog grotere achterstand gezet. Wat ik al langer zie in onze stad, is een

Meer over Rick van der Zweth