Meer zekerheid voor standplaatshouders

Door Titus Stam op 21 juni 2023

Mooi nieuws! Afgelopen dinsdag maakte het college de nieuwe planning voor het standplaatsenbeleid bekend. Die biedt de komende tijd iets meer rust en zekerheid voor ondernemers. 

 PvdA-raadslid Mohamed Talhaoui heeft zich vanaf het begin ingezet voor een coulante/zachte gedoogconstructie, waarbij de huidige vergunninghouders in ieder geval de komende jaren zeker zijn van hun plekje. Het is dan ook fijn dat ondernemers nu tot 1 oktober 2025 op hun plaats kunnen blijven. 

 Een ander voorstel van Mohamed en anderen was om de termijn van de nieuwe vergunningen te verlengen. De PvdA vindt het heel goed dat deze nu verlengd is van 10 naar 12 jaar. Dit is de gemiddelde tijd die het kost om investeringen in bijvoorbeeld een marktkraam terug te verdienen. 

 Tot slot is het mooi om te zien dat het aantal standplaatsen hetzelfde blijft. Dankzij een PvdA-motie blijven de plaatsen waar nu Venezia en Broodje Ben staan na 1 oktober 2025 gewoon bestaan. Wel moeten de ondernemers zich dan daarna hiervoor opnieuw aanmelden, maar we hopen dat we door middel van goede criteria, zoals binding met de wijk, de kansen van deze Utrechtse steunpilaren kunnen vergroten.

 De PvdA blijft de plannen van het college volgen om de nieuwe vergunningen zo eerlijk mogelijk te verdelen. 

Door verdrietige familieomstandigheden is Mohamed Talhaoui in ieder geval tot en met 28 september 2023 afwezig. Titus Stam vervangt hem zolang. Vragen over dit onderwerp? Mail naar [email protected]

Titus Stam

Titus Stam

18-1-2024: Titus Stam vervangt Hester Assen tijdelijk als raadslid. Lees hier meer over de portefeuilleverdeling. Ik ben geboren in 1999 in Brielle en woon nu met veel plezier in Lunetten. Net als veel andere studenten was de weg naar een eigen plekje in Utrecht een lange en lastige. Te kleine kamers, te hoge huren, te

Meer over Titus Stam