Raadslid

Hester Assen

Onderwijs, Bibliotheken, Jeugd en Jeugdzorg, Volksgezondheid, Veiligheid, Asiel & Integratie, Cultuur, Erfgoed, Vastgoed en Stationsgebied.

Onze Stad
Voor jou als inwoner van Utrecht wil ik me inzetten. Utrecht is een prachtige stad, die iedereen kansen biedt. Kansen op goed onderwijs, een fijne baan en inkomen waarmee je rondkomt. Kansen op een eigen huis in een veilige woonomgeving en leven in goede gezondheid. In Utrecht hangen deze kansen alleen te vaak samen met de buurt waar je woont. Dat mogen we niet toelaten, dat wil ik helpen veranderen.
Voor jou, en voor ons allemaal, wil ik me ervoor inzetten dat Utrecht er ook in de toekomst nog is voor iedereen en niet alleen voor Utrechters met een hoog inkomen. Dat je ook in de stad kunt wonen als je geen torenhoge hypotheek kunt afsluiten bijvoorbeeld.
Voor jou, en voor ons allemaal, wil ik me ervoor inzetten dat de groei van Utrecht niet ten koste gaat van de kwaliteit van het leven in onze stad. Zodat er ruimte voor groen blijft, speelruimtes en parken behouden blijven, de lucht die we inademen schoner wordt, de binnenstad gezellig is en we voorkomen dat je straks zelfs met de fiets in de file staat.

Over mij
Utrecht is de leukste en mooiste stad die ik ken. Ik vind het geweldig om me in te zetten voor jou als Utrechter. De stad die mij altijd alle kansen – en tweede kansen – heeft geboden om er een fijn, vrij en veilig leven te leiden. Via de basisschool in Zuilen en de middelbare school naast de Twijnstraat, daarna studerend in Amsterdam en nu werkend in Den Haag, blijft Utrecht mijn thuis. Ik geniet van alles wat Utrecht te bieden heeft. In mijn wijk Noordwest, waar ik wijktelevisie maak voor U in de Wijk en lid van de wijkraad ben, vind je me bij de Parel van Zuilen voor bluegrass-muziek. Daarbuiten ben ik weleens bij de Dikke Dries voor een biertje en Yahtzee, Spekuk voor het Indische eten, in de bios voor de nieuwe Star Wars-film en vind ik het leuk om nieuwe restaurants, winkels en kroegen in onze stad te ontdekken.